Over Mahzen

Mahzen heeft zijn succes te danken aan de eigenaar/chef-kok, die al 25 jaar ervaring heeft, in diverse vooraanstaande Turks- mediterraanse restaurants in Nederland. Door zijn kennis en kunde is hij ervan overtuigd, dat het concept van een Türkü evi in combinatie met een restaurant een succesformule is in de uitgaansscene. Mahzen is daarom een trefpunt voor volwassen mensen die op dit gebied de juiste smaak te pakken hebben!

Mahzen heeft een aantal specifieke eigenschappen dat zich karakteriseert aan het concept. Onze gerechten en mezze’s worden speciaal voor u geselecteerd en bereidt. Deze kenmerken zich door een ambachtelijke combinatie van de Ottomaans culinaire keuken die een hedendaags Turkse twist hebben. Een afwisseling in de soorten mezze’s en gerechten is daarom van uitermate belang. Gelukkig is de Ottomaans-Turkse keuken zeer divers, waardoor de menukaart verandert. Zo krijgt u als culinaire fijnproever de kans om de meest verrukkelijke combinaties te kunnen ervaren. Brood is een stukje cultuur in Turkije. Daarom krijgt u bij al onze gerechten altijd zelfgemaakt ambachtbrood.

Een goed gerecht of mezze is niet volmaakt zonder een overheerlijke Turkse wijn of een glas Raki.

Voor de zoetekauwen hebben we dagelijks verse baklava, tulumba, zelfgemaakte ijssoorten en vers fruit.

Een ander onderscheidend karakter over Mahsen is dat het overdag wordt Mahzen verhuurd aan studenten en docenten van diverse conservatoria. Hier krijgen ze de mogelijkheid om te studeren en te examineren. Als dank hiervoor komen dezelfde studenten in de avonden live performen.

www.mahzenrotterdam.nl